Skip to content

Μόνιμα Ενθέματα Προσώπου

Projects-7-1

Τα μόνιμα ενθέματα είναι υλικά από στερεή σιλικόνη ή άλλο υλικό (πολυαιθυλένιο Medpor), τα οποία τοποθετούνται στο πρόσωπο για την αύξηση των ζυγωματικών, του πηγουνιού και της κάτω γνάθου. Τα υλικά αυτά έχουν συγκεκριμένο σχήμα και όγκο.

Ποιοί είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την αυξητική των ζυγωματικών, του πηγουνιού ή της κάτω γνάθου;

Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι όσοι έχουν υποστεί τραύμα του προσώπου, όπως και όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν τις αναλογίες του, τονίζοντας τα ζυγωματικά, το πηγούνι ή φαρδαίνοντας την γνάθο.

Διαδικασία Αυξητικής Προσώπου (ζυγωματικών, πηγούνι, κάτω γνάθου) με μόνιμα ενθέματα 
Η διαδικασία είναι απλή. Το πρωί της επέμβασης προσέρχεται η/ο ενδιαφερόμενος νηστική/ός στην κλινική, και διενεργείται ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος. Στη συνέχεια, με τοπική και μέθη ή γενική νάρκωση γίνεται μία τομή συνήθως μέσα στο στόμα, στην αύλακα που δημιουργείται από τον βλεννογόνο των χειλιών και την γνάθο, και παρασκευάζεται η περιοχή που θα τοποθετηθεί το ένθεμα. Η τομή συγκλείνεται με απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζονται αφαίρεση. Η/Ο ασθενής μπορεί να εξέλθει από την κλινική το απόγευμα της επέμβασης ή το επόμενο πρωί.

Αποθεραπεία – Χρόνος Ανάρρωσης από την Αυξητική Προσώπου με μόνιμα ενθέματα
Η επιστροφή στις ενασχολήσεις επιτρέπεται μετά από μια εβδομάδα. Στην αρχή συστήνεται μαλθακή τροφή και συχνές πλύσεις του στόματος. Μπορεί να υπάρχει μικρή τάση στο δέρμα κατά τις πρώτες 48 ώρες.

Παρενέργειες – Επιπλοκές μετά την Αυξητική Προσώπου με μόνιμα ενθέματα
Από τις πιθανές παρενέργειες αναφέρονται η φλεγμονή, το αιμάτωμα, το οίδημα της περιοχής, εκχυμώσεις και, πολύ σπάνια, δημιουργία αντιδραστικού ιστού ή τραυματισμός νεύρου και παραισθησία περιοχής.

Κόστος Μόνιμων Ενθεμάτων Προσώπου
Το κόστος της επέμβασης δεν είναι μεγάλο, και προσαρμόζεται ανάλογα με την αναισθησία και το ένθεμα.

Συμπέρασμα

Στην Πλαστική Χειρουργική, η επέμβαση της αυξητικής προσώπου με μόνιμα ενθέματα αποκαθιστά μόνιμα τον όγκο που χάνεται στα ζυγωματικά, προσδίδοντας πιο νεανική όψη.Τα ενθέματα στο πηγούνι εναρμονίζουν την προβολή του με την άνω γνάθο, ενώ τα ενθέματα στα πλαϊνά της κάτω γνάθου δημιουργούν περισσότερο όγκο και φαρδαίνουν το σχήμα της. Επειδή ένα πρόσωπο χαρακτηρίζεται από το δέρμα, το λίπος μαζί με τους υποδόριους ιστούς, αλλά και τον οστέινο σκελετό του, πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση από τον Πλαστικό Χειρουργό στον σκελετό, προκειμένου να πετύχουμε ένα εναρμονισμένο πρόσωπο.

Επικοινωνία