ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Ορισμός Ανόρθωσης Στήθους – Μαστοπηξία

Σε ποιες απευθύνεται η Μαστοπηξία;

Η ανόρθωση στήθους (μαστών) ή αλλιώς μαστοπηξία είναι η επέμβαση που διορθώνει την πτώση – χαλάρωση και το σχήμα του στήθους. Απευθύνεται σε γυναίκες που μετά από εγκυμοσύνες ή αυξομειώσεις βάρους παρουσιάζουν πτώση, χαλάρωση, ή ‘άδειασμα’ του στήθους. 

Διαδικασία Πλαστικής Ανόρθωσης Στήθους
Η διαδικασία είναι απλή.Το πρωί της προγραμματισμένης επέμβασης προσέρχεται η ενδιαφερόμενη στην κλινική νηστική, όπου πραγματοποιείται ο τυπικός προεγχειρητικός έλεγχος. Ακολουθεί το χειρουργείο με γενική νάρκωση. Οι χειρουργικές τομές – ουλές είναι ανάλογες της έκτασης της χαλάρωσης – πτώσης του μαζικού αδένα. Στην μαστοπηξία δεν αφαιρείται αδένας, αλλά μόνο δέρμα. Μετά την επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους, συστήνεται η ασθενής να φέρει ειδικό αθλητικό πιεστικό στηθόδεσμο για 2 με 3 εβδομάδες. Τα ράμματα είναι ενδοδερμικά και απορροφήσιμα.

Αποθεραπεία – Χρόνος Ανάρρωσης Ανόρθωσης Στήθους – Μαστοπηξίας
Η αποθεραπεία είναι πολύ σύντομη και δίχως ιδιαίτερες προφυλάξεις. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις ενασχολήσεις της μετά από 7 μέρες. Πρέπει να φέρει πιεστικό ελαστικό στηθόδεσμο για όσο διάστημα κρίνει ο πλαστικός χειρουργός. Η γυμναστική επιτρέπεται μετά τις 3 εβδομάδες. Η όλη επέμβαση δεν είναι καθόλου επίπονη, και το στήθος αποκτά το τελικό σχήμα και την προβολή στο τρίμηνο.  

Επιπλέον Πληροφορίες – Συχνές Ερωτήσεις για την Ανόρθωση Στήθους – Μαστοπηξία

Πότε θεωρούμε ότι ένα στήθος έχει ‘πέσει’;
Θεωρείται πεσμένο το στήθος όταν η θηλή ή μεγάλο μέρος της μάζας του βρίσκεται κάτω από την υπομάστιο πτυχή (η πτυχή που χωρίζει το στήθος από το τοίχωμα του θώρακα).

Πως διορθώνεται η πτώση του στήθους;
Αφαιρείται το δέρμα γύρω από την θηλή, και η θηλή τοποθετείται πιο ψηλά. Παράλληλα, διορθώνεται το σχήμα και η προβολή του στήθους με διορθώσεις στον αδένα.

Που τοποθετούνται – βρίσκονται οι τομές – ουλές στην Πλαστική Ανόρθωσης Στήθους;
Έχουμε την τομή – ουλή γύρω από την θηλή, η οποία επεκτείνεται κάθετα σε αυτήν, και δημιουργεί ένα ανάστροφο Τ ή περιορίζεται στο κάθετο σκέλος του ανάστροφου Τ. Όταν η ουλή ωριμάζει, φαίνεται σαν μια πολύ λεπτή γραμμή που δύσκολα διακρίνεται.  

Τι γίνεται στην περίπτωση μελλοντικής εγκυμοσύνης και επικείμενου θηλασμού;
Ο θηλασμός επιτρέπεται, αλλά συστήνεται η αποφυγή του για να μην χαλαρώσει ξανά το στήθος.Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης στήθους επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις βάρους.Η ανόρθωση στήθους μπορεί να συνδυαστεί με την ταυτόχρονη αυξητική – προσθετική στήθους.  

Παρενέργειες – Επιπλοκές Ανόρθωσης Στήθους
Οι πιθανές παρενέργειες – επιπλοκές είναι φλεγμονή, αιμορραγία, διαταραχή της επούλωσης, υπαισθησία και άλλες. Οι παρενέργειες παρουσιάζονται σπάνια και αντιμετωπίζονται εύκολα.  

Αποτελέσματα Ανόρθωσης Στήθους
Τα αποτελέσματα της πλαστικήςανόρθωσης στήθους είναι μόνιμα, με προϋπόθεση τη διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους.  

Συμπέρασμα 

Η πλαστική ανόρθωσης στήθους είναι συνηθισμένη επέμβαση στην Πλαστική Χειρουργική.
Διορθώνει το ‘άδειασμα’ του στήθους μετά τις εγκυμοσύνες ή μετά από αυξομειώσεις βάρους με φυσικά αποτελέσματα, και μπορεί να συνδυαστεί με την επέμβαση της αυξητικής στήθους. Η ανόρθωση στήθους βελτιώνει την πτώση, το σχήμα και την προβολή του στήθους. Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να έχει την κατάλληλη εμπειρία για να δώσει στο στήθος το σωστό προφίλ.