ΑΥΞΗΤΙΚΗ - ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΛΙΩΝ

Πως μπορούμε να βελτιώσουμε το περίγραμμα, τον όγκο των χειλιών και το σχήμα του στόματος;

Στα χείλη και στο στόμα παρεμβαίνουμε:

  • τονίζοντας το περίγραμμα χειλιών,
  • αυξάνοντας τον όγκο τους,
  • τονίζοντας το φίλτρο (οι δύο επηρμένες νοητές γραμμές που βρίσκονται ανάμεσα στο άνω χείλος και στην μύτη), δίνοντας πιο νεανική εμφάνιση,
  • ανορθώνοντας και ενισχύοντας τις γωνίες του στόματος (λίφτινγκ στόματος),
  • βελτιώνοντας την ενυδάτωσή των χειλιών που μειώνεται με την πάροδο του χρόνου,
  • βελτιώνοντας τις λεπτές γραμμές στο άνω και κάτω χείλος (ρυτίδες του καπνιστή). 

Ποιό υλικό χρησιμοποιείται για την πλαστική χειλιών;
Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε μη μόνιμα υλικά, όπως το υαλουρονικό οξύ (Restylane, Perlane, Juvederm). Το υαλουρονικό οξύ είναι πολυσακχαρίτης του δέρματος που έχει την ιδιότητα να έλκει σαν σφουγγάρι το νερό του οργανισμού μας.Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι η έγχυση του υαλουρονικού διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να έχουμε διπλά οφέλη: όγκο και παραγωγή νέου κολλαγόνου. 

Ένα πιο μόνιμο υλικό από το υαλουρονικό είναι το αυτόλογο λίπος. Η διαδικασία με την έγχυση του λίπους απαιτεί την αφαίρεσή του από ένα μέρος του σώματος, όπως για παράδειγμα την κοιλιά, και τη μετέπειτα έγχυση στα χείλη. Για τις ρυτίδες του καπνιστή, χρησιμοποιείται συνδυαστικά το Botox Dysport για άμβλυνση των ρυτίδων και το Restylane lip Juvederm για το γέμισμά τους, με άριστα αποτελέσματα.   

Διαδικασία Αύξησης Χειλιών – Βελτίωσης Σχήματος Στόματος
Η διαδικασία της αυξητικής χειλιών είναι πολύ απλή, γρήγορη και με άμεσα αποτελέσματα. Εφαρμόζουμε πρώτα τοπική αναισθησία ή τοπική αναισθητική κρέμα. Η όλη διάρκεια διαρκεί ένα τέταρτο της ώρας, και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Για τον λόγο αυτό δεν κάνουμε ποτέ υπερδιόρθωση (overcorrection).  

Παρενέργειες – Επιπλοκές Αυξητικής χειλιών
Πιθανές παρενέργειες είναι μικρό οίδημα – πρήξιμο (διάρκειας 2 ημερών) ή κάποια μικρή μελανιά (διάρκειας μέχρι 5 ημερών).  

Αποθεραπεία – Χρόνος Ανάρρωσης Αυξητικής – Πλαστικής Χειλιών
Η αποθεραπεία είναι άμεση. Η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά στις ενασχολήσεις της.  

Αποτελέσματα Αυξητικής Χειλιών – Βελτίωσης σχήματος στόματος – Διάρκεια
Ο όγκος στα χείλη με το υαλουρονικό έχει διάρκεια 6 μήνες. Η έγχυση με λίπος έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Οι άλλες παρεμβάσεις (υαλουρονικό στο περίγραμμα, στις ρυτίδες άνω χείλους – καπνιστή, λίφτινγκ στις γωνίες στόματος) έχουν διάρκεια πάνω από έτος. Τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα και ελεγχόμενα.  

Κόστος Αυξητικής Χειλιών – Βελτίωσης Σχήματος Στόματος
Το κόστος της αυξητικής χειλιών προσαρμόζεται ανάλογα με την ποσότητα του υαλουρονικού που θα εγχυθεί. Σε κάθε περίπτωση παραμένει χαμηλό. Η έγχυση λίπους έχει μεγαλύτερο κόστος.  

Συμπέρασμα 

Η αυξητική των χειλιών είναι μία εύκολη διαδικασία, γρήγορη, με ελεγχόμενο και αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Ο πλαστικός χειρουργός διορθώνει το σχήμα του στόματος στον ίδιο χρόνο (λίφτινγκ στόματος). Η αποκατάσταση του όγκου του στόματος και του σχήματός του (lifting στόματος) αποτελεί πολύ συχνή θεραπεία στην πλαστική χειρουργική.